Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Saygı Esastır: Üyeler arası nezaket ve yapıcı eleştiri şarttır. Hakaret, alay, trol davranışları veya ayrımcı dil kesinlikle yasaktır.
Bilimsel Tutum: Tartışmalar olgulara, verilere ve deneyimlere dayalı olmalıdır. Komplo teorileri, bilim karşıtı dezenformasyon veya yanıltıcı içerik paylaşmak yasaktır.
Dil ve Üslup: Türkçe dil bilgisine ve anlaşılır anlatıma özen gösterin; aşırı kısaltma ve büyük harf (CAPS) kullanmayın.
İçerik Paylaşımı
Konu Seçimi: Robotik, elektronik, 3D baskı, malzeme bilimi, yazılım, yapay zekâ ve genel bilim dışındaki içerikler ilgili alt forum dışında açılmamalıdır.
Kaynak Belirtme: Alıntı, makale, proje veya kod paylaşırken mutlaka kaynak veya lisans bilgisi ekleyin.
Görseller ve Dosyalar: Telif hakkı ihlali yapan fotoğraf, 3D model, yazılım veya tasarım dosyaları yasaktır.
Deney ve Proje Güvenliği: Yüksek voltaj, lazer, kimyasal veya yanıcı maddeler içeren çalışmalar paylaşılırken mutlaka güvenlik uyarısı ekleyin.
Reklam ve Tanıtım
Yönetim onayı olmadan ürün satışı, ticari reklam, sponsorluk linki veya toplu tanıtım yapılmaz.
Kişisel proje tanıtımları (GitHub, Thingiverse, vb.) bilgilendirme amaçlıdır; spam niteliğine dönüşürse kaldırılır.
Hesap ve Gizlilik
Her üyenin yalnızca tek hesabı olabilir.
Kendi ve başkalarının kişisel bilgilerini (telefon, adres, özel e-posta, konum vb.) izinsiz paylaşmayın.
Şifre ve hesap güvenliği tamamen kullanıcı sorumluluğundadır.
Moderasyon ve Yaptırımlar
Kurallara uymayan içerikler haber verilmeksizin düzenlenebilir veya silinebilir.
Uyarı almayan ama ciddi ihlal yapan üyeler geçici uzaklaştırma veya kalıcı yasak ile karşılaşabilir.
Moderatör kararları topluluğun sağlıklı işleyişi içindir; tartışmaya açık değildir.
Ek İlkeler
Açık Kaynak Ruhu: Kod, devre şeması, STL/STEP dosyaları gibi paylaşımlarınızda lisansınızı (MIT, CC, GPL vb.) belirtin.
Sorumluluk Reddi: Forumda paylaşılan tüm proje ve deneylerin uygulama sorumluluğu üyeye aittir.
Güncellemeler: Kurallar zaman zaman güncellenebilir; üyelerin güncel metni takip etmesi beklenir.