FORUM KURALLARI

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TURAN

Administrator
Yönetici
Web sitesi
ebubekirbayat.com.tr

1️⃣ Genel Davranış​

• Saygı Esastır: Üyeler arası nezaket ve yapıcı eleştiri şarttır. Hakaret, alay, trol davranışları veya ayrımcı dil kesinlikle yasaktır.
  • Bilimsel Tutum: Tartışmalar olgulara, verilere ve deneyimlere dayalı olmalıdır. Komplo teorileri, bilim karşıtı dezenformasyon veya yanıltıcı içerik paylaşmak yasaktır.
  • Dil ve Üslup: Türkçe dil bilgisine ve anlaşılır anlatıma özen gösterin; aşırı kısaltma ve büyük harf (CAPS) kullanmayın.

2️⃣ İçerik Paylaşımı​

• Konu Seçimi: Robotik, elektronik, 3D baskı, malzeme bilimi, yazılım, yapay zekâ ve genel bilim dışındaki içerikler ilgili alt forum dışında açılmamalıdır.
  • Kaynak Belirtme: Alıntı, makale, proje veya kod paylaşırken mutlaka kaynak veya lisans bilgisi ekleyin.
  • Görseller ve Dosyalar: Telif hakkı ihlali yapan fotoğraf, 3D model, yazılım veya tasarım dosyaları yasaktır.
  • Deney ve Proje Güvenliği: Yüksek voltaj, lazer, kimyasal veya yanıcı maddeler içeren çalışmalar paylaşılırken mutlaka güvenlik uyarısı ekleyin.

3️⃣ Reklam ve Tanıtım​

• Yönetim onayı olmadan ürün satışı, ticari reklam, sponsorluk linki veya toplu tanıtım yapılmaz.
  • Kişisel proje tanıtımları (GitHub, Thingiverse, vb.) bilgilendirme amaçlıdır; spam niteliğine dönüşürse kaldırılır.

4️⃣ Hesap ve Gizlilik​

• Her üyenin yalnızca tek hesabı olabilir.
  • Kendi ve başkalarının kişisel bilgilerini (telefon, adres, özel e-posta, konum vb.) izinsiz paylaşmayın.
  • Şifre ve hesap güvenliği tamamen kullanıcı sorumluluğundadır.

5️⃣ Moderasyon ve Yaptırımlar​

• Kurallara uymayan içerikler haber verilmeksizin düzenlenebilir veya silinebilir.
  • Uyarı almayan ama ciddi ihlal yapan üyeler geçici uzaklaştırma veya kalıcı yasak ile karşılaşabilir.
  • Moderatör kararları topluluğun sağlıklı işleyişi içindir; tartışmaya açık değildir.

6️⃣ Ek İlkeler​

• Açık Kaynak Ruhu: Kod, devre şeması, STL/STEP dosyaları gibi paylaşımlarınızda lisansınızı (MIT, CC, GPL vb.) belirtin.
  • Sorumluluk Reddi: Forumda paylaşılan tüm proje ve deneylerin uygulama sorumluluğu üyeye aittir.
  • Güncellemeler: Kurallar zaman zaman güncellenebilir; üyelerin güncel metni takip etmesi beklenir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...